martes, 3 de marzo de 2009

Els mestres catalans en contra de les hores extres. Maragall dimissió




A/A Conseller d’Educació, Sr. Ernest Maragall

Departament d’Educació

Jo tampoc no faré hores extres!

El professorat sotasignat rebutja la mesura d’incrementar les hores lectives recollida al “Programa +R +A” i dóna suport al següent manifest:

MANIFEST DE REBUIG A L’INCREMENT D’HORES LECTIVES

El professorat del claustre del .................................................... de .................................... i els sindicats

USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT rebutgem de manera contundent aquesta mesura perquè:

  • És una mesura mercantilista que pretén estalviar en inversions a l’escola pública a costa de la reducció de plantilles i d’empitjorar la tasca organitzativa i de coordinació dels centres.

  • Provoca la reducció de plantilles dels centres des del proper curs i sobretot una reducció clara del nombre de professors interins als centres docent, que comportarà que molts passin a fer substitucions i que molts substituts/es es quedin sense treball.

  • Obre diferències entre els membres dels equips docents, posa en perill les dinàmiques de treball col·lectiu.

  • Situa el professorat i els equips directius en una situació de conflicte intern, ja que és en el centre on s’acaba gestionant aquesta mesura, aportant problemes innecessaris i injustificats als centres i als equips docents.

  • Empitjora la qualitat de l’ensenyament públic, dificulta l’atenció i la coordinació amb les famílies, disminueix la possibilitat de formació del professorat i va en detriment del treball col·lectiu.

Denunciem la política educativa del Departament, caracteritzada pel distanciament respecte a la realitat dels centres públics, de l’opinió i les demandes dels docents, així com per la manca de solucions efectives als problemes reals de l’educació.

El debat de l’ensenyament públic en aquets moments passa per tenir en compte altres aspectes que permetin millorar el nostre sistema educatiu com:

* Incrementar la despesa pública en educació fins el 6% del PIB.

* Planificar les construccions escolars que evitin la massificació i els problemes d’escolarització que s’estan produint en molts llocs de Catalunya i que ens els propers anys s’aguditzaran degut a l’augment de natalitat.

* Incrementar les plantilles dels centres, reduïnt la ràtios per classe, per millorar l’atenció a la diversitat i dedicar el temps necessari a la coordinació pedagògica, a la realització dels projectes de cada centre, a l’atenció a les famílies i a la formació permanent del professorat.

* Promoure l'estabilitat del professorat interí i augmentar fins a les vacants reals l'oferta pública de places docents.

* Gestió democràtica que permeti impulsar i portar a terme, de manera participativa, projectes que cohesionin l’activitat educativa i els centres.

* Més inversions i dotacions pels centres públics. L’escola pública ha de ser l’eix del servei públic educatiu de Catalunya

Per tot el que hem exposat i per la manifesta incompetent política educativa, demanem la:

DIMISSIÓ DEL CONSELLER D’EDUCACIÓ:

ERNEST MARAGALL!

1 comentario:

  1. Anónimo7/3/09 10:30

    Carme, de acuerdo con el qué del manifiesto, y si es para pedir el cese de un poli/tico, mejor que mejor.
    Una simple apreciación sobre el cómo:
    en catalán también eso tan horroroso de "...tampoco no..."??
    Besos, niña
    joseAntonio

    ResponderEliminar

Y tú ¿qué opinas?

yo_denuncio